Wonen in de stad: wat heb je eraan?

apr 5, 2023 | Vastgoed

Alles dichtbij, altijd wel iemand op straat, de leukste winkels om de hoek en nooit lang
onderweg… Dit zijn nog maar enkele redenen waarom wij wonen in de stad helemaal
geweldig vinden. Ben je toch niet echt een stadsmens? Laat ons je dan overtuigen met
deze 4 redenen!

Gezellig druk

Wonen in de stad betekent vaak mensen om je heen. Een nadeel als je niet van drukte houdt, maar wat drukte kan tegelijk ook erg gezellig zijn. Je bent amper alleen op straat én op publieke plekken waardoor het makkelijk is om nieuwe mensen te leren kennen. Je sociaal netwerk uitbouwen als je alleen naar een nieuwe stad verhuist: check.

Tegelijk zorgen meer mensen ook voor sociale controle. Meer mensen zijn meer ogen en dus meer kans dat iets gezien wordt. Jouw buurvrouw van aan de overkant die meestal gewoon thuis is? Die houdt ongetwijfeld een oogje in het zeil als jij op vakantie bent. Ook voor (jonge) gezinnen kan het stadsleven handig zijn want hoe meer mensen in de stad, hoe meer… potentiële babysitters!

Lagere energiefacturen

In de stad woon je vaak compacter. Er zijn veel minder alleenstaande huizen dan op het platteland en jouw huis of appartement bevindt zich vaak tussen andere huizen, waardoor je ingesloten zit. En dat heeft op één belangrijk vlak een grote impact: jouw energiefactuur.

Appartementen en rijhuizen verbruiken namelijk veel minder energie dan een vrijstaand huis, omdat je extra isolatie krijgt van de buren. Woningen in de stad zijn doorgaans ook kleiner, waardoor je een minder grote oppervlakte moet verwarmen. En dat voel je in je portemonnee op het einde van de maand.

Bye bye auto

In de stad heb je helemaal geen auto meer nodig om door het leven te gaan. Alles wat je nodig hebt, bevindt zich op een relatief kleine oppervlakte waardoor je makkelijk overal naartoe kan met de fiets, te voet, met de step,… Noem maar op. En ook dat voel je in je portemonnee, want de kosten die je uitspaart door je auto te elimineren, zijn aanzienlijk.

Denk maar aan parkeer- en brandstofkosten maar ook de tijd die je uitspaart door niet meer naar een parkeerplek te moeten zoeken. Tijd die je in veel leukere dingen kan steken. Win-win! Daarnaast ben je veel actiever zonder auto, wat ook nog eens goed is voor je gezondheid. Kom maar op met die 10.000 stappen per dag!

Overvloed aan voorzieningen

Aan voorzieningen geen gebrek in de stad: het aantal verschillende soorten supermarkten, kledingwinkels en kruidenierszaken is vaak niet bij te houden. Superhandig, want dan heb je ruime keuze en hoef je nooit ver voor wat je nodig hebt.

De aanwezigheid van scholen, kinderopvang en de werkgelegenheid die een stad biedt zijn zowel voor jou als voor de kids een meevaller en ook als je in je vrije tijd graag actief bezig bent zijn er meer dan voldoende opties. Een sportlesje meepikken op dinsdagavond, pottenbakken op donderdag en in het weekend lekker uitgaan, is in een stad helemaal normaal. Bezige bijen voelen zich in de stad helemaal thuis. En dan hebben we het nog niet gehad over al die gezellige, hippe brunch- en koffiezaakjes… misschien wel de lekkerste reden om van de stad te houden!

Ben jij helemaal dol op wonen in de stad en ben je op zoek naar een woning? Bekijk hier ons aanbod of plan een afspraak met ons in. Dan gaan we samen met jou op zoek.

Gratis Schatting