Dit zijn de interieurtrends voor 2021!

feb 15, 2021 | Nieuws

Een mooi interieur zorgt voor een gezellige sfeer in huis én laat het echt als een thuis voelen. Zeker nu dat we nog steeds veel thuis leven en werken, is een sfeervol interieur onmisbaar.

Na een lang jaar, waarin we elk hoekje van ons huis wellicht vanbuiten kennen, kunnen we ons interieur herinrichten met de nieuwste woontrends van 2021!

Laat je inspireren door deze 5 interieurideeën:

1. Breng de natuur naar binnen

In 2021 verlangen we massaal naar natuur en eenvoud, ook in ons interieur. Het is dus geen toeval dat Levis ‘Brave Ground’ als kleur van het jaar verkoos. Het is een warme aardse tint, die een gevoel van stabiliteit en groei brengt.
Niet alleen met kleur maar ook met verschillende materialen kan je een natuurlijk gevoel binnen in je huis brengen. Dat in 2021 planten nog steeds een interieurtrend zijn, staat buiten kijf, maar er is meer! Ook hout, stenen, schelpen, riet en kurk worden steeds vaker in de kijker gezet om een puur gevoel te creëren. Heb je deze materialen niet voorhanden, dan kan je met een foto of schilderij die natuurlijke stemming in je interieur versterken.

2. Creëer evenwicht tussen warmte en kracht
Naast de aardse tinten brengen we ook graag de zon in huis. Met een streepje geel in huis, is die klus zo geklaard! Dit jaar werd ‘Illuminating’ uitgekozen door Pantone als kleur van het jaar. De gele tint brengt warmte en levendigheid in huis zonder dat het meteen heel fel hoeft te worden. Pantone verkoos naast ‘Illuminating’ ook nog een tweede kleur: ‘Ultimate Grey’. Door de twee te combineren creëer je het perfecte evenwicht.

3. Ga voor eco chic

Nog een nieuwe trend om de natuur in huis te halen is het zogenaamde ‘eco chic’. Door te kiezen voor duurzame materialen ga je namelijk nog dichter bij de natuur staan. Denk maar aan ecologisch bedlinnen, handdoeken en zelfs de keuze van je verf. Kiezen voor een tijdloos meubel of recycleren van oud meubilair, geven je woning niet alleen een uniek karakter, ook de planeet zal je dankbaar zijn.

4. Haal de wereld in huis

Dit jaar gaan we op wereldreis in eigen huis. Dat zien we terug in grote objecten zoals meubels, maar even goed in kleine details zoals een kleurrijke vaas. De bijzondere sfeer zit hem vooral in het combineren van verschillende invloeden, waarin contrasten elkaar versterken. Felle kleuren als accent, een mix van verschillende patronen en materialen, … op wereldreis kan het allemaal!

5. Kom tot rust met Japandi

Nog een laatste trend waarvan de naam je misschien wat raar doet opkijken: Japandi. Een mix van Japan en Scandinavië. Geografisch alles behalve met elkaar verbonden, maar overigens wel veel met elkaar gemeen. Zie het als een sobere, minimalistische woonstijl met rijke accenten die rust biedt. Natuurlijke materialen, neutrale tinten en organische vormen spelen hierbij een hoofdrol.

Bron
Zimmo

Gratis Schatting