5 tips om het interieur van je huurappartement mee op te smukken

mrt 8, 2023 | Interieur

Huur je een huis of een appartement, dan mag je zelf niet zomaar beslissingen maken. De regels worden namelijk door je huisbaas bepaald. Zo ook voor je interieur. Misschien mag je geen gaten in de muur boren of de muren niet verven. Of misschien is de voorwaarde dat je nadien alles naar de originele staat herstelt, maar heb je daar geen zin in? Met deze 5 tips kan jij je interieur zonder al te ingrijpende werken alsnog een warme thuis maken.

Planten, planten en nog eens planten!

Of het nu een klein plantje is, of een grote: planten brengen sfeer in de brouwerij. Niet enkel geven ze kleur aan je interieur, ze vullen de ruimte op en zorgen ook nog eens voor gezonde lucht in huis. Wil je all out gaan? Ga dan voor het ‘urban jungle’-effect en kies voor een combinatie van grote en kleine planten in verschillende kleuren groen.

Sfeerverlichting

Hoewel velen het aanzien als iets praktisch, is de juiste verlichting cruciaal voor een ruimte. Niet enkel geeft het elan aan je ruimte, ook zorgt bijvoorbeeld natuurlijke lichtinval ervoor dat je je opmerkelijk gelukkiger (én gezonder) gaat voelen.

Heb je onvoldoende ramen of zorgt de winterperiode voor minder daglicht in huis? Geen zorgen! Lampen bieden daar een ideale oplossing voor. Bovendien zijn de mogelijkheden oneindig. Een mooie luster aan het plafond of aan de muur, een grote staande lamp naast de zetel, een leuk tafellampje… Met de juiste sfeerverlichting maak jij van jouw huurwoning een gezellig stekje.

Kies voor een statement piece

Een zetel, salontafel, eettafel of mat om U tegen te zeggen? Een statement piece zuigt alle aandacht naar zich toe. Of het nu om een felle kleur, een unieke stof of print gaat, of over de grootte van een meubelstuk. Doorgaans geldt een zetel of mooie fauteuil als een ‘pièce unique’, maar ook een mooie salontafel, een eettafel en -stoelen of een mat kunnen voor eenzelfde effect zorgen.

Bovendien is een statement piece een goede manier om andere, minder mooie hoekjes in een ruimte te verdoezelen. Omdat het meubelstuk met de aandacht gaat lopen, verliezen bezoekers andere zaken uit het oog.

Een mooie, grote mat

Een mooie, grote mat is een simpele manier om een ruimte een pak warmer mee te maken. En dat mag je best letterlijk nemen: woon je bijvoorbeeld in een ouder gebouw en ligt er een mooie, maar oudere parketvloer in je living die tocht doorlaat? Met een mat los je dat probleem erg makkelijk op.

Bovendien is het leggen van een mat ook een erg makkelijke manier om je ruimte mee op te smukken. Kies voor een sobere kleur als je jouw interieur strak, maar warm wil houden of ga voor een mat met een leuke print of kleur als je net wat meer punch aan je ruimte wil geven.

Kies voor makkelijk te combineren meubels

Een tip die geldt voor elk interieur, maar in het bijzonder voor dat van huurders: kies voor makkelijk te combineren én laagdrempelig te installeren meubels. Wie huurt, blijft immers niet voor onbeperkte termijn ergens wonen. De kans dat je verhuist, is groter dan bij iemand die een eigen woning kocht.

Kies daarom voor meubels die enerzijds gemakkelijk te combineren zijn met andere, nieuwe meubels of stukken die complementair zijn met verschillende interieurstijlen. Zo moet je niet elke keer opnieuw investeren in nieuwe zaken. Een bijkomende tip: kies voor meubilair dat makkelijk ineen te steken én uiteen te halen is. Stel dat je jouw meubels mee naar een volgende locatie wil verhuizen, dan is de garantie dat jouw meubels zonder brokken op die nieuwe bestemming aankomen, groter.

Meer tips om jouw vastgoed(investering) meer elan mee te geven? Bij Altro Vastgoed inspireren we je graag verder. Neem contact met ons op. De koffie staat alvast klaar!

Gratis Schatting