14 Inpaktips bij het verhuizen!

sep 12, 2021 | Informatief

Verhuizen doe je meestal maar een paar keer in een mensenleven. Het ging dus nooit!
Gelukkig kan je veel stress en oorzaken voorkomen door je goed voor te bereiden. Slanke en efficiënte dozen inpakken zorgt voor een vlottere en relaxtere verhuizing.

1.Verhuisdozen in elke ruimte

Je volgens een systeem inpakken doe je het beste volgens een systeem. Zet per kamer een aantal dozen neer en pak je spullen in.
Hou alle dozen van elke kamer apart, dat maakt het straks een stuk met in- en uitladen.

2.Verhuisdozen labels

Zorg ervoor dat elke verhuisdoos een label, etiket van opschrift heeft. Bij voorkeur aan meerdere kanten. Zet er duidelijk op naar welke kamer in het nieuwe huis de doos moet. Dat maakt het uitladen een stuk. De slaapkamers kan je nummers met slaapkamer 1, slaapkamer 2, enzovoorts. Op de slaapkamerdeur hang je dan het nummer op zodat de verhuizers weten wat waar naartoe moet.

3.Breekbare spullen inpakken

Met breekbare spullen zoals servies en glazen moet je natuurlijk extra voorzichtig zijn. Gebruik inpakpapier, liefst recycleerbaar. Heb je dit niet of niet genoeg, dan kan je kopjes en schoteltjes bijvoorbeeld ook in kousen stoppen. Gebruik handdoeken voor grotere, breekbare spullen zoals borden.

4.Niet te zwaar beladen

Veel zelfverhuizers maken deze fouten, ze stoppen de verhuisdozen té vol! Zeker met zware spullen zoals boeken loop je het risico op overbeladen. Niet alleen zijn de dozen dan niet meer te tillen, het kan ook zijn de bodem eronderuit valt. Over het algemeen moet je dozen niet veel meer dan 10 kilo zwaar maken. Professionele verhuisdozen kunnen wel een groter gewicht handelen, maar kan jouw tapijt dat ook?

5.Je kleding verhuizen

Je kleding kan je uit de kast halen en in dozen stapelen, maar dat is een hoepel werk. Je kan je kleding ook in speciale kledingzakken doen, zodat je alles op je nieuwe stekje gewoon weer in je kast kan hangen. Er zijn ook speciale kledingdozen met een stang om je kleding aan op te hangen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan vast.

6. Boekendozen

Behalve speciale dozijn voor je kleding, zijn er ook speciale boekendozen. Deze dozen zijn van dubbelgolf-karton zijn extra stevig en niet te groot, zodat je niet het risico loopt dat je er te veel boeken in doet.

7.Premium verhuisdozen voor zware spullen

Heb je veel zware spullen te vervoeren? Dan is het slim om te investeren in professionele autolock-verhuisdozen van premium kamers met driedubbele bodem. Deze dozen zijn kan een hoog gewicht aan en zullen niet snel beschadigen. Het kost natuurlijk meer dan de gewone patronen maar maakt het in de gevallen een stuk te verplaatsen.

8.Originele verpakkingen voor apparatuur

Heb je voor je computer, je tv of radio nog de originele doos op zolder staan? Proficiat, die komt nu goed van pas! Pak je kostbare apparatuur zo veel mogelijk in de originele verpakking in. Zo niet, gebruik dekens of lakens om je apparaten te beschermen.

9. Snoeren en accessoires bij apparaten

Opladers, snoeren en andere accessoires kan je het beste bij het apparaat zelf inpakken, omdat je anders misschien niet meer weet bij welk apparaat wat hoort. Bovendien kan je jouw apparatuur zo bij het uitpakken van de dozen direct weer aansluiten.

10.Efficiënte inpakken van bijzondere spullen

Veel voorwerpen zijn gemakkelijk in te pakken en te vervoeren, maar er zijn ook enkele uitzonderingen:

  • Lampen: haal de lampenkap eraf en pak deze apart in
  • Planten: plaats meerdere kleine planten samen in één doos, grote planten gewoon los.
  • Schilderijen, spiegels, canvasfoto’s: deze kan je best in bubbelfolie verpakken

11.Spullen voor de eerste dag

Na je verhuisdag ben je kapot. Dan wil je niet alle dozen doorzoeken naar je toiletartikelen. Reserveer een doos voor de spullen die je de eerste avond en ochtend na je verhuizing nodig hebt. Zorg er ook voor dat deze doos duidelijk herkenbaar is.

Tip: Gebruik een koffer of reistas

12.Goed vouwen en sluiten

Verschillende soorten dozen zijn verschillende van sluiting. Er zijn vouwdozen, autolock-verhuisdozen en premium dozen die je allemaal net even anders in elkaar zet. Laat erop dat je dit doet, om de doos zo goed mogelijk te houden. Indien nodig kan je de doos verstevigen met tape.

13.Begin op tijd met inpakken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je bent langer bezig met het inpakken dan je denkt! Begin daarom op tijd. Enkele weken voor de geplande verhuisdatum is niets te vroeg. Als eerste kan je de spullen die je niet meer nodig hebt inpakken zoals kampeerspullen, kerstartikelen, winter- of zomerkledij, boeken, games… Het laatste pak je de spullen in die je elke dag nog nodig hebt.

14.Gebruik je verhuis om op te ruimen

Een mens verzamelt in de loop der jaren heel wat spullen. Waardevolle spullen, maar ook rommel. Een verhuizing is het ideale moment om lekker te houden!

 

Zoals je hebt gelezen is verhuizen een hele klus.  Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we nog een checklist voor jou!

Checklist verhuizen

Wij wensen je alvast veel succes met je verhuis!

 

 

 

 

 

 

 

Gratis Schatting