Triplex appartement in centrum Mechelen

Begijnenstraat 50a, 2800 Mechelen

137 m²
2
1
1100 m²
20 m²
€ 592.000

Ref. 6281638

Beschrijving

Exclusieve kans: Historisch wonen in een luxueuze triplex in hartje Mechelen!

Droom je van een unieke woning die geschiedenis ademt, maar toch alle hedendaagse luxe biedt? Dan is de gerenoveerde triplex in het voormalige Lorettenklooster aan de Begijnenstraat 50a precies wat je zoekt. Dit prachtig gerestaureerde 18e-eeuwse klooster, gelegen in het levendige hart van Mechelen, is een zeldzame parel die charme, comfort en een uitzonderlijke locatie perfect combineert.

Een warme, historische ontvangst

Van zodra je de monumentale boogingang betreedt, voel je de rijke geschiedenis die dit pand omringt. Het authentieke karakter van het oude klooster is in iedere hoek van de woning voelbaar, maar het interieur werd volledig vernieuwd met smaakvolle, moderne accenten. Deze woning biedt het beste van beide werelden: een schitterende balans tussen historische allure en hedendaags woongenot. De open leefruimte is een waar pronkstuk, met hoge plafonds, grote ramen en een prachtig afgewerkt kookeiland, dat uitnodigt tot gezellige diners en stijlvolle bijeenkomsten.

Rust en ruimte midden in de stad

Ondanks de bruisende locatie ben je verzekerd van rust en privacy. Het pand ligt helemaal achterin, waardoor je geen geluidsoverlast hebt, maar toch midden in het kloppende hart van Mechelen zit. Via de zij-ingang stap je rechtstreeks de levendige Vismarkt op, waar je kunt genieten van gezellige cafés, restaurants en winkels. Maar wanneer je thuiskomt, lijkt de stad even ver weg, dankzij de serene gemeenschappelijke binnentuin en je eigen groene terras.

Met drie ingangen biedt deze woning flexibiliteit en gemak. De hoofdingang verwelkomt je met een prachtig zicht op de iconische Sint-Romboutstoren. Of je nu via de hoofddeur, zij-ingang of de derde toegang binnenkomt, telkens ervaar je een nieuwe dimensie van deze bijzondere woning.

Ruimte en luxe in overvloed

Deze triplex heeft een totale oppervlakte van maar liefst 134 m², verdeeld over drie lichtrijke verdiepingen. De grote ramen zorgen niet alleen voor een overvloed aan natuurlijk licht, maar bieden ook mooie zichten op het groene binnenplein. Op de eerste verdieping geniet je van een knusse zithoek, perfect om te ontspannen na een drukke dag. De twee ruime slaapkamers en een luxueuze badkamer, met zowel een bad als een inloopdouche, bieden al het comfort dat je zoekt. Verder is er een enorme kelderberging van 16 m², ideaal voor extra opslagruimte.

Een ander bijzonder aspect van deze woning is het buitenleven: via een stijlvolle spiltrap daal je af naar een extra, verborgen terras omringd door groen, een unieke plek om volledig tot rust te komen. Optioneel is er zelfs een garage beschikbaar op het terrein, waar eenvoudig een poort kan worden geplaatst.


Waarom is deze triplex de perfecte keuze voor jou?

  • Unieke historische charme: Wonen in een voormalig 18e-eeuws klooster, volledig gerenoveerd met behoud van authentieke elementen zoals de boogingang en de monumentale uitstraling.
  • Rust en privacy in hartje stad: Gelegen aan de rustige achterzijde van het pand, met geen geluidsoverlast, terwijl je toch binnen enkele stappen op de bruisende Vismarkt staat.
  • Drie ingangen voor ultiem gemak: Betreed de woning via de hoofdingang, zij-ingang of een derde toegang. De hoofdingang biedt zelfs een prachtig zicht op de Sint-Romboutstoren.
  • Ruimte en licht: Met 134 m² aan woonoppervlak, grote ramen en een open indeling baadt elke verdieping in natuurlijk licht.
  • Luxueus comfort: De woning biedt twee ruime slaapkamers, een stijlvolle badkamer met douche én bad, en moderne keukenfaciliteiten met een afgewerkt kookeiland.
  • Groene oase in de stad: Geniet van een prachtig zicht op de rustige gemeenschappelijke binnentuin, je eigen terras, en een extra verborgen terras, perfect om te ontspannen in het groen.
  • Garage-optie: Mogelijkheid tot een eigen garage op het terrein, een zeldzaamheid in het centrum van Mechelen.
  • Centrale ligging: Directe toegang tot de gezellige Vismarkt met talloze eet- en drinkgelegenheden, winkels, en bezienswaardigheden zoals de Sint-Romboutstoren en de Grote Markt.

Dit exclusieve eigendom is een zeldzame kans om te wonen in een uniek pand vol karakter, perfect voor wie houdt van een mix van geschiedenis en modern comfort. Mis deze kans niet en plan snel een bezoek om de charme van deze uitzonderlijke triplex zelf te ervaren!

Maak snel een afspraak, deze unieke woning laat niemand onberoerd!

Interesse? Contacteer Nico via nico@altro-vastgoed.be of 0488 42 42 24.

Sublieme binnentuin met open zicht

Sfeervolle terrassen

Aangenaam wonen in de stad en toch zeer rustig

Optioneel parking

360° view

Kenmerken

2 slaapkamer(s)

1 Badkamer(s)

2 Toilet(ten)

Tuin

Terras

Riolering

Telefoonbekabeling

Kelder

Electriciteit

Dubbele beglazing

Algemene Informatie

Bewoonbare opp.
137 m²
Bouwjaar
1850
Renovatiejaar
2011
Kadastraal inkomen
€ 1.209
Slaapkamer 1
14 m²
Slaapkamer 2
12 m²
Terras 1
20 m²
Woonkamer
49 m²
Keuken
19 m²
Badkamer
8 m²
Tuin
1100 m²

Energieprestaties

EPC categorie
EPC
104 kWh/m²
EPC referentie
0003415216

Stedenbouwkundige Informatie

Elektriciteitskeuring beschikbaar
Ja, conform
Bouwvergunning
Ja
Voorkooprecht
Ja
Bodemattest
Ja

Download documenten

Vul het formulier in en download alle plannen & prijzen van dit project.

exterieur foto

Exterieur

Een pareltje om u tegen te zeggen

exterieur foto
interieur foto

Interieur

Authentieke accenten zoals de boogramen komen volledig tot zijn recht.

Ligging

Op enkele stappen van de Vismarkt en de Grote Markt

" Exclusief wonen in de binnenstad van Mechelen"

— Nico Di Taranto

Bekijk alle foto's van dit pand

Maak hier uw afspraak

Ik heb interesse

Vul het formulier in wij beantwoorden graag al uw vragen m.b.t. dit pand.

Gratis Schatting